4ος διαγωνισμός Στατιστικής 2021 (ΠΡΟΣΟΧΗ! Προθεσμία υποβολής αιτήσεων!)

- Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 -

Αγαπητοί μαθητές,

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διοργανώνει τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής 2020-21.Τις δύο τελευταίες χρονιές το σχολείο μας έχει κατακτήσει 1 δεύτερη Πανελλαδικά θέση και 1 τρίτη Πανελλαδικά θέση με τους Μιλτιάδη Τσώλα, Δημήτρη Εμμανουήλ, Γιάννη Μέντη και Βαγγέλη Παναγιωτάκη.Ο διαγωνισμός έχει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Για περισσότερες πληροφορίες, βραβεία, διακρίσεις κλπ δείτε στο τέλος.Για το διαγωνισμό θα διεξαχθεί σύντομη, εξ αποστάσεως, προετοιμασία σε ώρες και ημέρες που θα οριστούν σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες και το διδάσκοντα κ. Σ.Χασάπη, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε και για περισσότερες πληροφορίες.Ο διαγωνισμός γίνεται σε τρεις φάσεις.Στην πρώτη φάση οι ομάδες απαντούν διαδικτυακά σε 30 ερωτήσεις Στατιστικής-Μαθηματικών.

Για να συμμετέχετε πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, ως ομάδα(αν δεν έχετε ομάδα μπορείτε να δηλώσετε ως άτομο και θα συγκροτήσετε ομάδα με άλλους συμμαθητές σας αντίστοιχα που δεν έχουν ομάδα) 2 ή 3 ατόμων έως τις 18/01/2021 στον Σ.Χασάπη στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με τα εξής απαραίτητα στοιχεία:α) Ονοματεπώνυμα μελών ομάδας και τα email καθενός.β) Όνομα ομάδας που θα επιλέξετε εσείς.

------------Ακολουθούν περισσότερα πληροφοριακά στοιχεία---------------

Κανόνες 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στατιστικής 2021Σελιδα Ελληνικής Στατιστικής Αρχής(διοργανώτριας μαζί με Eurostat) για το διαγωνισμό.Χρονοδιάγραμμα:

  • Περίοδος εγγραφής: 5/10/2020-20/01/2021 *
  • 1ο στάδιο διαγωνισμού: 21/01/2021-04/02/2021 *
  • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 1ου σταδίου: 05/02/2021 *
  • 2ο στάδιο διαγωνισμού: 08/02/2021-25/02/2021 *
  • Ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων διαγωνισμού: 17/03/2021 *
  • Τελετή απονομής βραβείων: Θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο *
  • Κατάθεση βίντεο των πέντε νικητριών ομάδων από κάθε κατηγορία, προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία του Βραβείου Κοινού: 18/03/2021-08/04/2021 *
  • Ψηφοφορία κοινού και απόφαση Επιτροπής Αξιολόγησης: 12/04/2021-22/04/2021 *
  • Ανακοίνωση νικητών που θα συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό: 23/04/2021 *

* Η ΕΛΣΤΑΤ τηρεί το δικαίωμα αλλαγής των παραπάνω ημερομηνιών σε οποιαδήποτε φάση της διεξαγωγής του διαγωνισμού.

 

 

Πρώτο στάδιο εξέτασης:


 

  •  Τεστ βασικών στατιστικών γνώσεων (10 ερωτήσεις)
  •  Τεστ για τη χρήση των πηγών των επίσημων στατιστικών δεδομένων (10 ερωτήσεις)
  •  Τεστ για τη χρήση infographics, ως πηγές επίσημων στατιστικών δεδομένων (10   ερωτήσεις)

 

Δεύτερο στάδιο εξέτασης:


 

  •  Τεστ σχετικά με τα αποτελέσματα στατιστικών ερευνών.

 

Βραβεία


 Κάθε μέλος των νικητριών ομάδων του εθνικού διαγωνισμού, μία από την κατηγορία Α και μία από την κατηγορία Β, καθώς και ο επιβλέπων καθηγητής, θα λάβουν τα ακόλουθα βραβεία:

  • Ένα tablet
  • Εκδόσεις και προωθητικό υλικό από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat
  • Δίπλωμα νικητή

Ο τρόπος της τελετής βράβευσης μπορεί να είναι εικονικός ή φυσικός και θα ανακοινωθεί αργότερα, ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων και μετά τις συστάσεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών.Στη συνέχεια, δύο νικήτριες ομάδες από κάθε κατηγορία θα έχουν το δικαίωμα να διαγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρουσιάζοντας βίντεο στην αγγλική γλώσσα, στο οποίο χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία, θα πραγματεύονται το θέμα που θα ανακοινώσει η Eurostat. Για κάθε κατηγορία, η μία ομάδα θα προκύψει από τη διαδικασία ψηφοφορίας του κοινού και η δεύτερη από την αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, σύμφωνα με τους κανόνες του Διαγωνισμού. 

Διεξαγωγή Βραβείου Κοινού (Public Choice Award)


Η ΕΛΣΤΑΤ θα οργανώσει, για πρώτη φορά, το Βραβείο Κοινού (Public Choice Award-PCA), διαδικασία από την οποία θα προκύψει η μία από τις δύο ομάδες, σε κάθε κατηγορία, που θα συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική. Οι πέντε πρώτες ομάδες από κάθε κατηγορία του εθνικού διαγωνισμού θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα βίντεο με τη χρήση στατιστικών στοιχείων, σε συγκεκριμένο χρόνο, σε ένα θέμα που θα ανακοινωθεί από τη Eurostat, προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής της ομάδας τους από το κοινό, με τελικό στόχο τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική.

Login Form